Deltagarnas kommentarer

”Det gick fort, från 4 till 10cm på två timmar. Intensivt! Och vi klarade oss igenom det hela med hjälp av enbart andningen. Borde vara lag på att gå din kurs! En liten flicka på 3.130 och 50 cm ligger nu emellan oss på lilla enheten på KS. Vi ses!”  

Marie Tommy och lilltjejen

”Vårt underverk Hugo föddes på beräknat datum den 27 februari. Från första värken till dess att han var ute tog det 21 timmar. 19 av dessa timmar klarade jag mig med profylaxandningen. På slutet hade jag lustgas. Både jag och Jesper tycker att andningen var ett otroligt bra stöd. Han var under hela förlossningen väldigt lugn vilket säkert hängde ihop med att jag var lugn. Hugo var när han föddes 48 centimeter lång och vägde 3200 gram. Nu försöker vi få vardagen att fungera. Vi sover delvis i skift. Jag börjar förstå vad som menas med den stora tröttheten. Trots att vi talat om trötthet innan hade jag inte kunnat föreställa mig hur störd sömnen skulle bli. Och konstigt nog känns det som att kroppen klarar av det. Man blir tydligen effektivare på att sova under den knappa tid man sover. Babynest en underbar uppfinning!”  

Kram Helene och Jesper

 
Kelvin

Kelvin

Den 23/1 kl 20:37 blev vi stolta föräldrar till KELVIN!!!! Han vägde 3.560g och mätte 51cm i strumplästen.  Förlossningen gick fort, vattnet gick på morgonen, värkarna började efter lunch och på kvällen kom han ut! Jag andades och andades, Ben klockade duktigt och när vi väl var inne på förlossningen på Danderyds sjukhus kl 18:15 var jag redan öppen 9-10cm!!! Jag fick lite lustgas samt syrgas under krystvärkarna, men utöver det använde jag bara profylaxandningen!  Detta var så nära min drömförlossning jag kunde tänka mig. 

Caroline & Ben   Kelvin Kelvin

 

 

 

 

 

 

 

 

”Vi fick en ”Lukas” den 19 september, kl 18.15 (3800 gram, 51 cm). Förlossningen gick bra, Stina använde profylaxmetoden hela vägen, ingen smärtlindring användes alls! Vi är jätte glada att vi gick din kurs! Barnmorskan var också imponerad av Stinas arbete och vårt lagarbete. Stina gick från 6 cm till helt öppen på bara 3 timmar!”  

Hälsningar Stina, Dan och Lukas

”En liten Ylva Linnea. Hon var 50 cm lång och vägde 3360g. Allt gick bra och hon är pigg och kry. Vi är väldigt glada att vi gick kursen, skönt med en liten grupp så att det fanns tid och utrymme för egna frågor och funderingar. Så här i efterhand känns det att vi nog var så förberedda vi kunde bli. Uppskattade särskilt att man sågs vid fyra tillfällen, så att man fick ta in lagom mycket information per gång och hann med att öva och få korrigering på de olika andningsteknikerna. Det var skönt att känna att andningen ”satt i ryggmärgen”. En viktig bit var också att papporna fick så mycket hjälp att se hur det kunde hjälpa till och hur viktiga de är för mamman under förlossningen. Dessutom var det väldigt bra att ha fått så mycket information om amningen så när man sedan satt där med en hungrig liten bebis så kände jag mig rätt säker på hur det hela skulle gå till. ”

Camilla & Micke

 
Bernie med Joshua och Helena

Bernie med Joshua och Helena

”Vi rekommenderar Susannes föräldrakurser till alla som är på väg att bli föräldrar. Kursen hade ett mycket öppet och positivt klimat vilket gjorde att vi var fria att vädra alla eventuella frågor eller funderingar. Kursen omfattade många aspekter av allt det spännande som väntade oss, allt utformat så att vi skulle känna oss förberedda både mentalt och fysiskt på ankomsten av vår nya familjemedlem. Andningsövningarna var särskilt användbara, även om vår son till slut valde att komma till världen genom kejsarsnitt…”  

Helena Bernáld, Bernie Ross och Joshua

 

 

 

 

”Vår lille kille hade bråttom till världen och kom redan 20/7, drygt tre veckor för tidigt. Han vägde 2700 och var 47 cm lång. Efter några dagar på BB har vi nu kommit hem och försöker få ordning på tillvaron. Vi hade otroligt stor nytta av profylax andningen som du har lärt ut och kan varmt rekommendera andra att gå kursen. Jag ser inte hur jag skulle ha klarat av förlossningen utan att ha lärt mig profylaxtekniken så grundligt som du lärde ut. Kursen var verkligen heltäckande, allt från förlossningsförloppet, profylaxandning, avslappningsövningar, smärtlindring, amning och första tiden med ett nyfött barn. Speciellt bra med kursen var att vi träffades fyra gånger i liten grupp vilket gjorde att det fanns tid att öva på profylaxandningen och avslappningsövningar mellan kurstillfällena samt att du verifierade att vi hade lärt oss övningarna korrekt Vi ser framemot återträffen då vi får prata mer. ”  

Mvh Alexandra, Roger och Victor Sundberg

”Ville skicka en liten hälsning och tacka så mycket för att du hjälpte mig/oss få- inte bara en ”drömförlossning”-, utan en superdröm-förlossning! Allt gick så mycket bättre än vad jag hade vågat hoppats på, och vi hade jättestor nytta av andnings- och avslappningsövningarna. Jag är t.o.m. benägen att hålla med ”kvinnan på bandet”- om att ifall vi hade tränat lite mer så hade det knappt känts alls 😉 Så här i efterhand var det väldig tur att jag hade ställt in mig på att försöka med så lite medicinsk smärtlindring som möjligt- eftersom det ändå inte hade funnits tid till det. Istället fokuserade vi helt på andningen och Luis och barnmorskan turades om att ge mig massage. Det var en helt fantastisk känsla att kunna ha någorlunda kontroll över situationen, jag kände väl hur barnet rörde sig nedåt och kunde helt lite på och följa kroppens signaler. På köpet sprack jag ingenting – och det bästa av allt- vi fick en liten 10-poängare! Allt har gått fint sen vi kom hem från BB- lite krångel med amningen på det ena bröstet i början men det fungerar som det ska nu tror jag- nose to nipple! ”  

Bästa hälsningar/ Åsa, Luis och Junior  Ps.

Baby nästet är toppen, lill-killen verkar känna sig väldigt trygg när han ligger där.